Aρνίσιο γεμιστό μπούτι με αγκινάρα και πεκορίνο

recipe_main_akis-petretzikis-arni-gemisto-site

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

3
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6-8
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 1 αρνίσιο μπούτι 1,5-2 κιλά, ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο πεταλούδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
  • 60 γρ. πεκορίνο σε κομμάτια
  • 4 αγκινάρες, καρδιές ψημένες ή από κονσέρβα
  • 1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και σταγγισμένη
  • 2 κ.σ. τρίμματα ψωμιού η φριγανια
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φύλλα ρόκας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε το αρνί με την μεριά του δέρματος από κάτω και την πλατιά επιφάνεια προς το μέρος μας.
  • Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο και το πεκορίνο σε κομμάτια.
  • Με την παλάμη μας πιέζουμε τις αγκινάρες, τις χοντροκόβουμε και στην συνέχεια τις προσθέτουμε και αυτές.
  • Συνεχίζουμε με την κάππαρη, τον μαϊντανό, το ψωμί και τέλος πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  •  Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό το κρέας μας και το δένουμε με σπάγκο.
  • Τυλίγουμε αρχικά το ρολό με λαδόκολλα και στη συνέχεια όλο μαζί με αλουμινόχαρτο.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες.
  •  Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα
  • Ανεβάζουμε θερμοκρασία στους 180° C  και ψήνουμε για 30 λεπτά  να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s