The Secret sauce

maxresdefault

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

1 βάζο(300 ml)
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

 

Συστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 180 ml νερό
  • 270 ml χυμό ανανά
  • 100 ml σάλτσα τεριγιάκι
  • 35 ml Jack Daniels
  • xυμό από 1 λεμόνι
  • ½  κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Στην συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, τον χυμό ανανά και την σάλτσα τεριγιάκη. Αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι το μείγμα να βράσει και να μείνει η μισή ποσότητα στο τηγάνι.
  • Τέλος, προσθέτουμε το Jack Daniels, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε στη φωτιά για 10- 15 λεπτά μέχρι να γίνει η σάλτσα μας σαν ένα παχύρρευστο σιρόπι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s