Χοιρινό με μαύρη μπύρα

maxresdefault

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

4 ώρες 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

3-4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κύβο κότας ή μοσχαριού
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κοφτή κ.σ. μαύρο πιπέρι

Για το κότσι

  • 1600 γρ. χοιρινό κότσι ή ωμοπλάτη,  χωρίς δέρμα
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά
  • 500 ml μαύρη μπύρα

Για το σερβίρισμα

  • 6-8 μαλακά ψωμάκια για μπέργκερ
  • 3-4 φέτες τυρί
  • 150-200 γρ. iceberg
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αγγλική μουστάρδα
  • τηγανητές πατάτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C  στον αέρα.

Για την μαρινάδα

  • Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί, χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη

Για το κότσι

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει
  • Χαράσσουμε το κρέας μας και βάζουμε την μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού
  • Ρίχνουμε την ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας μας
  • Βάζουμε στο τηγάνι μας, ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το κόψουμε σε λεπτές φέτες, μαζί μα την μαύρη μπύρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κότσι μας
  • Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Τοποθετούμε το κότσι σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα.
  • Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.

Για το σερβίρισμα

  • Σε ένα μπολ, κόβουμε το iceberg σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε την μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Κόβουμε τα ψωμάκια του μπέργκερ στην μέση. Στα μισά προσθέτουμε φέτες τυρί και τα βάζουμε όλα μέσα στον φούρνο να ζεσταθούν, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί
  • Αλείφουμε την κάτω πλευρά από τα ψωμάκια (αυτά που δεν έχουν τυρί) με μουστάρδα, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το χοιρινό μας, το iceberg και καπακώνουμε
  • Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s