Τα 9 μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα (video)


ta-9-mystika-gia-tin-teleia-mosxarisia-brizola-video1ta-9-mystika-gia-tin-teleia-mosxarisia-brizola-video2

Στο συγκεκριμένο βίντεο χρησιμοποιήσαμε μάλιστα και κάποια πλάνα που είναι μοναδικά, όπως η κινηματογράφηση του εσωτερικού μιας μπριζόλας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κάτι που δεν έχω δει ποτέ σε άλλο βίντεο στην Ελλάδα ή διεθνώς. Στο εντυπωσιακό πείραμα με τις δύο μπριζόλες το οποίο κάναμε για να δείξουμε τη διαφορά που δημιουργεί η ανάπαυση στο ζουμερό αποτέλεσμα.

Τα 9 βασικά μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι σας, είναι:

  1. Σιτεμένο κρέας = γευστικό και μαλακό
  2. Επιλογή του κατάλληλου κρέατος για ψήσιμο
  3. Προετοιμασία: στέγνωμα και ανάπαυση σε θερμοκρασία δωματίου
  4. Αλάτισμα μετά, όχι πριν το ψήσιμο
  5. Δυνατή φωτιά, λίγο λάδι και λαβίδα
  6. Γύρισμα κάθε 30”
  7. Θερμόμετρο κρέατος
  8. Ανάπαυση του κρέατος για 6 λεπτά
  9. Κόψιμο & Σερβίρισμα

ta-9-mystika-gia-tin-teleia-mosxarisia-brizola-video3ta-9-mystika-gia-tin-teleia-mosxarisia-brizola-video4

Πηγή: caruso.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s