Σάλτσα τεριγιάκι

maxresdefault-1

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

300 ml
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

 

Συστατικά
  • 120 ml σάκε
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml σάλτσα σόγιας
  • 5 σκ. σκόρδο
  • 60 γρ. τζίντζερ, σε κομμάτια
  • 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 500 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το σάκε.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 3-5 λεπτά), προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ, το θυμάρι, το κρεμμύδι και το νερό
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Σουρώνουμε την σάλτσα μας, θέλουμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το θυμάρι.
  • Θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πηχτή, να έχει την υφή αραιού σιροπιού.
  • Η σάλτσα μας είναι έτοιμη, αφού κρυώσει την αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο.

Πηγή:akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s