Ρολό κιμά με πουρέ γλυκοπατάτας

maxresdefault-1

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-10
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1-2
Βαθμός Δυσκολίας

 

Συστατικά
  • 1 κύβος κοτόπουλο
  • 3 σκ. σκόρδο (1 σκ. + 2 σκ.)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • 2 κ.σ. εστραγκόν ή θυμάρι, ξερό (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ψωμί τοστ
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • αλάτι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 5 αυγά, βρασμένα
  • αλεύρι ,για το ράντισμα

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τον κύβο, 1 σκ. σκόρδο, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και το σκόρδο.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 κ.σ. εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Ρίχνουμε το αρωματικό μας ψωμί  σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Παράλληλα καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας, τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις 2 σκ. σκόρδο.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το υπόλοιπο εστραγκόν, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ίσα ίσα να γίνουν μικρά κομματάκια (δεν θέλουμε να λιώσουν).
  • Σε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μείγμα των λαχανικών για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3 του αρχικού. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε ακόμα πιο συμπυκνωμένη τη γεύση τους
  • Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να φτάσει κοντά στη θερμοκρασία δωματίου (θα βοηθήσει αν μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ).
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά μας, την φρυγανιά (αρωματικό ψωμί), τον κιμά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τον κιμά για περίπου 3-4 λεπτά.
  • Στρώνουμε το ½ του κιμά μας σε μία φόρμα 30*10 εκ.
  • Ραντίζουμε τα αυγά με λίγο αλεύρι για να μπορέσουν να κολλήσουν με τον κιμά και να μη γίνουν θρύψαλα όταν κόψουμε το ρολό και τα τοποθετούμε στη μέση της φόρμας.
  • Με προσοχή προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του κιμά πάνω και γύρω από τα αυγά ώστε να μην σπάσουν τα αυγά και πιέζουμε καλά με τα χέρια ώστε να αποφύγουμε να μείνουν κενά μέσα στο ρολό.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180° C στον αέρα για 50 λεπτά.
  • Το ξεφορμάρουμε – αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί (25*35 εκ.) και με ένα πινέλο αλείφουμε με την secret sauce το ρολό για να το γλασάρουμε.
  • Βάζουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο στους 200° C στον αέρα για να καραμελώσει και να ξεροψηθεί και από τις υπόλοιπες πλευρές.
  • Αφού ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας και την secret sauce.

Πηγή:akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s