Πουρές γλυκοπατάτας

hqdefault

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα 40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά
  • 3 γλυκοπατάτες (περίπου 3 κιλά), πολύ καλά πλυμένες
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • κομματάκια βούτυρο
  • σιρόπι σφενδάμου
  • φρέσκο θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις 3 γλυκοπατάτες από όλες τις μεριές.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε το ταψάκι μέσα στον φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα ανάλογα το μέγεθός τους.
  • Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις γλυκοπατάτες από το ταψάκι μας.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την σάρκα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την σάρκα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το πιπέρι και το γρ. βούτυρο.
  • Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από τον ζεστό πουρέ μας κομματάκια βούτυρο, περιχύνουμε  με λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμαράκι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s