Κοτόπουλο Cordon Bleu στον φούρνο

sddefault

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1

 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

Για το κοτόπουλο και τη γέμιση

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 100 γρ. τσένταρ τυρί τριμμένο
  • φύλλα βασιλικού

Για το πανάρισμα

  • 12 αλμυρά κρακεράκια 2*5 εκ. (50 γρ.)
  • 2 φέτες ψωμί τοστ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.γ.πιπέρι (1 κ.γ. + 1 κ.γ.)
  • 2 κ.γ.αλάτι (1 κ.γ. + 1 κ.γ.)
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. ταχίνι
  • 40 ml χυμός μήλου
  • ξύσμα από ½  λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ρόκα, ψιλοκομμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν. Από πάνω τους μοιράζουμε το τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου.
  • Τυλίγουμε διαγώνια τις φέτες ζαμπόν με τη γέμιση και τις βάζουμε μέσα στα φιλέτα (σαν τσιγάρο).
  • Βάζουμε στο μούλτι τα αλμυρά κρακεράκια, τις φέτες ψωμιού, το βούτυρο, τη μουστάρδα, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε αρωματισμένα ψίχουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι.
  • Σε ένα τρίτο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και έπειτα στο μείγμα με τα αρωματισμένα ψίχουλα. Φροντίζουμε, σε κάθε μπολ, να καλύπτουμε καλά τα φιλέτα.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ότι έχει μείνει από το μείγμα ψωμιού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Λίγο πριν ετοιμαστούν τα φιλέτα μας ετοιμάζουμε την σως μας.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι, τον χυμό μήλου, ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί η σως μας.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και συνοδεύουμε με ρόκα και σως ταχίνι

Tip

Tο τρομερό μυστικό είναι να κάνετε το ζαμπόν σαν τσιγάρο, μπαίνει μέσα το τυρί και δεν χάνεται όταν λιώσει!


Πηγή:akispetretzikis.com

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s