Σάλτσα καραμέλας σε 3 λεπτά

Συστατικά

  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Αφαιρούμε από τα μικροκύματα, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα για να μην καούμε.
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι ή την χρησιμοποιούμε κατευθείαν όσο είναι ακόμα ζεστή.

Tip

Τη σάλτσα καραμέλας μπορούμε να την διατηρήσουμε ως και μία βδομάδα σε ένα καλά σφραγισμένο βαζάκι. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, αν χρειάζεται, τη ξανά ζεστάνουμε για λίγο.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s