Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα BBQ ούζου

xoirinh-panseta-me-saltsa-bbq-ouzou

Συστατικά

Για τις πανσέτες

  • 800 γρ. πανσέτα σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 50-100 ml ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα κέτσαπ
  • 4 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ή 2 μικρά ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε τις πανσέτες, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις σοτάρουμε σε πολύ καυτό τηγάνι που μπαίνει μετά στο φούρνο για να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι τις πανσέτες και στραγγίζουμε τα πολλά λάδια (το χοιρινό βγάζει πολύ λίπος). Κρατάμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι αφού το καθαρίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. λάδι,
  • Όταν το κρεμμύδι πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
  • Βράζουμε λίγο ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στο κρέας, ανακατεύουμε καλά και αφού στραγγίσουμε τις πανσέτες από τις πολλές σάλτσες τις βάζουμε πάνω σε μία σχάρα τοποθετημένη σε ταψάκι (για να μην λερώσουμε πολύ το φούρνο).
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ίσα να πάρει χρώμα η σάλτσα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s