16 Γιορτινές συνταγές α λα Caruso, Merry Christmas

trapez

Χρόνια πολλά και γευστικά σε όλες και σε όλους!

Για να βοηθήσουμε να μπει μια κάποια τάξη και οργάνωση, εδώ πιο κάτω θα σημειώσουμε κάποιες συνταγές που θεωρούμε ιδανικές για να χρησιμοποιήσετε σε Χριστουγεννιάτικα ή Πρωτοχρονιάτικα μενού. Είτε κινηθείτε σε παραδοσιακά ελληνικές επιλογές, είτε σε πιο αστικές ή Ευρωπαϊκές.

Πατώντας σε κάθε φωτογραφία οδηγείστε στο αντίστοιχο άρθρο.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΕΝΟΥ

decorative-lines-17_large2

Δύο επιλογές για Ορεκτικά:

Μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί και θα κλέψετε τις εντυπώσεις με ελάχιστο κόπο και κόστος.https://looktaste.wordpress.com/2016/12/09/%ce%bc%ce%b5%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b6%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%88%cf%89%ce%bc%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba/

Καρπάτσιο αλα Harry’s Bar, αν θέλετε να έχετε ενδιαφέρουσες ιστορίες για την πρωτότυπη δημιουργία του πιάτου, να διηγείστε στο τραπέζι

carpaccio

decorative-lines-17_large2

Τέσσερις επιλογές για πρώτο πιάτο:

Πίτα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση κιμά. Το ιδανικό πρώτο πιάτο αν δεν κάνετε γεμιστή γαλοπούλα ως κυρίως πιάτο.%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac-1

Σούπα με αρακά μπέικον και μέντα. Μια κλασική ευρωπαϊκή επιλογή με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και γεύση που θ’ αρέσει σε όλους.%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b1

Σούπα κολοκυθάκι με μύδια. Η συνταγή του Mama Roux έχει όλα τα στοιχεία να αποτελέσει ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι.%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%85%ce%b8%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1_1

Τερίν φασιανού με ορτύκια. Εδώ μιλάμε για πραγματική γκουρμεδιά που θα ετοιμάσετε 2-3 μέρες πριν το τραπέζι σας. Θα μπορούσατε να κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τον φασιανό και τα ορτύκια με πάπια ή άλλο ενδιαφέρον γευστικά πτηνό.terrine_1

decorative-lines-17_large2

Επτά επιλογές για κυρίως πιάτο

Η Ζουμερή Γαλοπούλα της Σόφης με γέμιση αποτελεί την κλασική επιλογή. Και εδώ, σε δοκιμασμένη συνταγή επί 25 χρόνια!%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ae3

Το Κοτόπουλο γεμιστό με μέλι, πορτοκάλι και Metaxa με πατάτες αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είτε ως έχει στην συνταγή, είτε  εφαρμόζοντας την κεντρική ιδέα στη συνταγή της Γαλοπούλας της Σόφης. Δηλαδή η πρόταση είναι να ακολουθήσετε την τεχνική που περιγράφεται στη Ζουμερή Γαλοπούλα, αλλά να κάνετε την σάλτσα και τις ενέσεις στη γαλοπούλα που περιγράφονται στη συνταγή για το κοτόπουλο. Αρκεί να τις κάνετε όλες ΠΡΙΝ μπει στο φούρνο. %ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf

Το Αρνάκι φούρνου με πατάτες αποτελεί την μια παραδοσιακά Ελληνική λύση. Και εδώ στην πιο δημοφιλή συνταγή του στο Ελληνικό ιντερνετ για 4 χρόνια.%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82_1

Το Γουρουνόπουλο στο φούρνο με τραγανή πέτσα επίσης έχει τις ρίζες του στην ελληνική παράδοση των Χριστουγέννων.%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%cf%88%ce%b7%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd

Το Μπεφ Μπουργκινιόν με την αυθεντική συνταγή της Τζούλια Τσάϊλντ, είναι μια μαγειρικά αναβαθμισμένη πρόταση. Θα μπορούσε να γίνει και με αγριογούρουνο που βγαίνει ακόμη καλύτερο.boeuf-bourguignon_1

Σε Γαλλική αλλά σαφώς πιο ρουστίκ εκδοχή, αν κάνετε Χριστούγεννα στο εξοχικό, θα μπορούσατε να παίξετε και με κλασικό Γαλλικό Κοκ-Ο-Βεν (κόκκορα κρασάτο).%ce%ba%ce%bf%ce%ba-%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd-%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%82

Τέλος σε αναβαθμισμένο πιο κοσμοπολίτικο περιβάλλον ένα φιλέτο ελαφιού Wellington ή προσαρμογή της ίδιας τεχνικής σε κανονικό βοδινό φιλέτο, είναι σίγουρα μια εντυπωσιακή επιλογή.%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b9-%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b3%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd

decorative-lines-17_large2

Τρεις επιλογές για επιδόρπιο

Η Κρεμ Μπρουλέ λεβάντας είναι μια πολύ κομψή, πρωτότυπη εκδοχή ενός κλασικού γλυκού που σπάνια σερβίρεται σε σπίτια.%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad-%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82

Η Πάβλοβα με δικιά σας, σπιτική μαρέγκα πέρα απ’ ότι θα αφήσει όλους στο τραπέζι άφωνους, θα κάνει όλες τις κυρίες να σας ζητάνε την συνταγή της μαρέγκας.pavlova-me-spitiki-marega

Τέλος τα mince pies  είναι απόλυτη σύσταση για την περίοδο των γιορτών, ανεξάρτητα από το αν θα τα σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα σε κάποιο επίσημο τραπέζι.mince-pies_1

decorative-lines-17_large2

Ό,τι κι αν κάνετε, να χαρείτε τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να περάσετε καλά. Το ίδιο θα κάνουμε και μεις !

Πηγή: caruso.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s