Μπισκότα βουτύρου με γέμιση πραλίνα σοκολάτας

maxresdefault

Συστατικά

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. βούτυρο Όλυμπος, μαλακό
  • 100 γρ. πραλίνα σοκολάτας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο σε κομμάτια.
  • Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας, περίπου 2-3 λεπτά. Μιας και θέλουμε τα κουλουράκια μας να είναι όσο πιο τραγανά γίνεται, δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα, αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε αλεύρι μαλακό που δεν έχει πολύ γλουτένη.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο την ζύμη μας, εδώ μπορούμε να την δέσουμε και λίγο με τα χέρια μας κάνοντάς την μία μπάλα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.
  • Μετά από μία ώρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, κόβουμε ένα κομμάτι από την ζύμη μας, και το αφήνουμε στον πάγκο.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών, αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Με ένα κουπάτ κόβουμε μπισκοτάκια διαμέτρου 5-6 εκατοστών.
  • Αν δεν έχουμε κουπάτ χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ή ένα ποτήρι για να κόψουμε τη ζύμη μας.
  • Απλώνουμε τα μπισκότα μας πάνω σε δύο ταψάκια με λαδόκολλα προσέχοντας να τα βάζουμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη μας. Θέλουμε 24-30 μπισκότα.
  • Ψήνουμε για 8-11 λεπτά. Τα μπισκότα πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα αλλά να μην περιμένουμε να είναι σκληρά όταν βγουν από το φούρνο.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 20 λεπτά μόλις βγουν από το φούρνο να ξεκουραστούν.

Για τη γέμιση

  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμισή μας (δεν χτυπάμε πολύ για να μην κόψει).

Για την συναρμολόγηση

  • Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από την γέμισή μας(1 κ.σ.) πάνω σε ένα μπισκότο από τη μεριά που ήταν στο ταψί.
  • Σκεπάζουμε με ένα άλλο μπισκότο. Πιέζουμε λίγο να πάει παντού. Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα.

Tip

Σε περίπτωση που μαλακώσουν, αν δεν τα έχουμε κλείσει αεροστεγώς, τα βάζουμε στον φούρνο στους 100° C στον αέρα για 10 λεπτά 


Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s