Ανάποδα ρολάκια σολομού

recipe_main_salmon_bites_site

Συστατικά

  • 120 γρ. αγγούρι καθαρισμένο από φλούδα και σπόρια
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 παντζάρια, βρασμένα χωρίς φλούδα
  • 200 γρ. καπνιστός σολομός
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • 2 τορτίγιες
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα λαχανικά μας.
  • Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες, λωρίδες 0,5 εκ.
  • Κόβουμε και αφαιρούμε το κεντρικό νεύρο από τα φύλλα μαρουλιού χωρίζοντάς τα στα δύο και τρίβουμε τα παντζάρια στον τρίφτη.
  • Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 1 μεμβράνη και απλώνουμε τις μισές φέτες σολομού την μία δίπλα στην άλλη και να επικαλύπτονται ελαφρά. Φροντίζουμε το εμβαδόν από τις φέτες του σολομού να είναι περίπου το μισό από μια τορτίγια.
  • Πασπαλίζουμε το ψάρι με πιπέρι και το ξύσμα από ½ λάιμ.
  • Από πάνω βάζουμε την τορτίγια και απλώνουμε πάνω της 2 κ.σ. τυρί κρέμα, το ξύσμα από ½ λάιμ και επιπλέον πιπέρι.
  • Δημιουργούμε τρεις νοητές παράλληλες και ισαπέχουσες γραμμές στην τορτίγια μας χρησιμοποιώντας τα μισά κομμάτια από το αγγούρι.
  • Με τον τρόπο αυτό η τορτίγια μας χωρίζεται σε 4 τμήματα.
  • Προσθέτουμε στο κάτω μισό μέρος της τορτίγιας από 1 τριμμένο παντζάρι, ραντίζουμε με ½ κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στο πάνω μισό μέρος της τορτίγιας βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού.
  • Τέλος, με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σφιχτά τις τορτίγιες από την πλευρά που είναι πιο κοντά σε μας.
  • Ρολάρουμε μέχρι την άκρη τους και τις αφήνουμε καλά τυλιγμένες σφιχτά με τη μεμβράνη στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη τορτίγια.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε την κάθε τορτίγια σε 6 κομμάτια.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s